Kategoriarkiv: Satellitsajt

10 enkla åtgärder för att förbättra din off page seo

Jag har tyckt att det varit ganska svårt att hitta konkreta åtgärder för att få upp sin så kallade link juice och hamna bättre i SERPen. Därför tänkte jag vara väldigt konkret i detta inlägg.

Nedan 10 åtgärder är enligt mig utmärkta för att få upp din så kallade link juice. Du ska inte göra för mycket av någon av dessa, utan lagom av varje del så kommer din hemsida synas bra i sökmotorerna.

  1. Lägg till din hemsida i ett antal länkarkiv/länkkataloger.
  2. Lägg till din hemsida i ett antal artikelkataloger.
  3. Byt länkar med relaterade hemsidor och bloggar.
  4. Skapa satellitsidor med egna domännamn. Helst skall dessa satellitsidor ligga på olika webbhotell med olika IP-adresser.
  5. Skapa bloggar på ett antal bloggnätverk och börja blogga om saker som är relaterade till din hemsida. Få in lite relevanta länkar den vägen.
  6. Sökmotoroptimera dina bloggar och satellitsidor genom att lägga till dem i bloggportaler, bloggtopplistor, länkarkiv och försök byta länkar med andra bloggar och hemsidor.
  7. Kommentera på bloggar och försök få in en länk till din hemsida eller till dina bloggar och satellitsidor i kommentaren.
  8. Var aktiv på stora forum. Speciellt inom den nisch som din hemsida handlar om.
  9. Använd pingtjänster när du skrivit något nytt på dina bloggar.
  10. Skapa Twitter och Facebook sidor som länkar till din hemsida och försök få dessa att få många likes/followers.

Tänk inte så mycket på om det är no-follow länkar eller inte. Det är ju trots allt människor du vill ha till din hemsida och inte sökrobotar.

Kontakta gärna mig om du har åsikter om denna listan eller tips på något mer smart man kan göra för att förbättra sin off-page-SEO.

Bloggar för att förstärka SEO

Bloggar

Jag håller just nu på att undersöka effekten av att skapa upp ett antal bloggar på olika bloggtjänster där jag skriver relevanta texter om de hemsidor jag försöker förbättra SEO för. Jag ser dessa bloggar som en slags satellitsajter som jag hoppas ska få ganska bra effekt eftersom de också ligger på stora bloggnätverk där de redan automatiskt borde få lite trafik.

Som vanligt när det gäller SEO så krävs det en hel del jobb. Sökmotorerna älskar text, och texten skall vara unik samtidigt som den är väl formulerad och innehåller vettig information. Alltså handlar det i mångt och mycket om att vara en bra skrivare och samtidigt ha ett bra flyt när man skriver, för annars tar det för lång tid att publicera all den text som krävs. Alternativet att sälja ut den biten finns ju alltid och jag vet att det finns många bra företag som erbjuder denna typ av tjänster idag. För min del kanske detta kan bli aktuellt i framtiden, men tills vidare så vill jag ge det ett försök själv.

 Bloggportaler

För att de bloggar jag skapar ska få någon SEO-kraft så tänker jag registrera mig på ett antal bloggportaler där bloggar hamnar i kategorier och listor för att få besökare den vägen. Mer än så tänker jag nog inte göra med dessa bloggar, för någonstans måste jag ju först känna att det fungerar också.

Jag kommer i följande inlägg här på bloggen lista de olika gratis bloggtjänster som jag tänkt använda mig av, och jag kommer även lista de bloggportaler som används för att få besökare till mina bloggar. Sedan återstår bara att fylla bloggarna med intressant information.

 

Bolagsverket och Skatteverket

Det är underbart att ha fått namnet godkänt på bolaget. Vi var lite oroliga att vi skulle behöva tänka om, och min fantasi när det gäller sådana saker är inte den bästa. Det har blivit några vändor till banken nu för att sätta upp nödvändiga konton, fixa bankgiro, kort och internetbank. Nu verkar äntligen även detta vara ur världen. Ansökan om F-skatt är också inskickad, och vi hoppas få svar där inom någon vecka eller så. Jag hoppas att jag förstått allt rätt, men efter vad jag kunnas läsa mig till så ska bolaget ha F-skatt trots att jag fortfarande kommer vara anställt hos min nuvarande arbetsgivare eftersom det är ett aktiebolag som ska startas. Om det hade varit en enskild firma jag startat däremot skulle jag behövt ansöka om FA-skatt.

Verksamt.se är en väldigt praktisk tjänst måste jag säga. All registrering för företaget har skötts genom denna tjänst och det har gått väldigt smidigt.

Jag har de senaste veckorna fokuserat på att bygga så kallade satellitsajter med bra domännamn inom lämpliga områden för att driva trafik mellan mina olika webbsidor. Jag har också slutfört hemsidan för företaget samt de sidor jag tänkt ha som referenser för potentiella kunder. Många av satellitsajterna kommer länka till företagets webbplats för att ge denna bra SEO-länkkraft. Jag har många idéer på webbsystem som jag vill bygga inom olika områden, men jag är inte säker på var jag ska börja än. Tanken är dock att jag kommer kunna använda mig av mina satellitsajter för att få besökare till dessa webbsystem framöver och förhoppningsvis tycker några besökare att systemen är så bra att de vill bli medlemmar.

Nu ska jag börja lägga ut lite reklam via Adsense och något affiliatenätverk på vissa av satellitsajterna för att försöka få åtminstone lite intäkter från dem.