Kategoriarkiv: Bloggnätverk

Använda bloggar för SEO

Nu har jag testat att använda bloggar för att förstärka min SEO till mina sidor. Detta har fungerat klart över förväntan.

Mitt upplägg har varit att skapa ungefär 5 bloggar för varje sida jag vill optimera och i dessa bloggar har jag skrivit blandade inlägg, men ibland har jag länkat på vissa sökord till mina sidor.

Det räcker dock inte att bara skapa upp en blogg utan du måste skriva regelbundet. Minst ett inlägg i månaden rekommenderar jag.  Du bör också se till att även dina bloggar har några länkar till dem. I början kan det räcka med att lägga till dem i några bloggtopplistor och länkkataloger, men tillslut kommer du vilja ha fler länkar på dem. Ett smidigt sätt är att kommentera på andra bloggar för att få länkar till din blogg. Du kan också skriva på relevanta forum och hemsidor.

Se min gratis blogg lista för att hitta bra bloggar att skapa konto på. Blogg123 kan jag speciellt rekommendera för SEO eftersom den kategoriserar bloggarna på ett smart sätt. Alla taggar hamnar också i ett taggmoln som gör att din blogg får ännu mer synlighet. Nackdelen med detta Bloggnätverk är att det inte har speciellt många aktiva bloggare ännu eftersom det är nytt.

Glöm inte att pinga dina bloggar och använd tjänster som Pusha för att se om du kan få upp populariteten för din blogg.

Har du lite fantasi kanske du kan fixa ett länkbete på nån blogg genom att skriva lite provocerande eller bara hitta på något roligt.

Tänk på att inte skapa för många nischade bloggar för då kommer du kunna använda samma bloggar vid ett senare tillfälle när du har en helt annan sida som du vill förstärka SEO på.

10 enkla åtgärder för att förbättra din off page seo

Jag har tyckt att det varit ganska svårt att hitta konkreta åtgärder för att få upp sin så kallade link juice och hamna bättre i SERPen. Därför tänkte jag vara väldigt konkret i detta inlägg.

Nedan 10 åtgärder är enligt mig utmärkta för att få upp din så kallade link juice. Du ska inte göra för mycket av någon av dessa, utan lagom av varje del så kommer din hemsida synas bra i sökmotorerna.

  1. Lägg till din hemsida i ett antal länkarkiv/länkkataloger.
  2. Lägg till din hemsida i ett antal artikelkataloger.
  3. Byt länkar med relaterade hemsidor och bloggar.
  4. Skapa satellitsidor med egna domännamn. Helst skall dessa satellitsidor ligga på olika webbhotell med olika IP-adresser.
  5. Skapa bloggar på ett antal bloggnätverk och börja blogga om saker som är relaterade till din hemsida. Få in lite relevanta länkar den vägen.
  6. Sökmotoroptimera dina bloggar och satellitsidor genom att lägga till dem i bloggportaler, bloggtopplistor, länkarkiv och försök byta länkar med andra bloggar och hemsidor.
  7. Kommentera på bloggar och försök få in en länk till din hemsida eller till dina bloggar och satellitsidor i kommentaren.
  8. Var aktiv på stora forum. Speciellt inom den nisch som din hemsida handlar om.
  9. Använd pingtjänster när du skrivit något nytt på dina bloggar.
  10. Skapa Twitter och Facebook sidor som länkar till din hemsida och försök få dessa att få många likes/followers.

Tänk inte så mycket på om det är no-follow länkar eller inte. Det är ju trots allt människor du vill ha till din hemsida och inte sökrobotar.

Kontakta gärna mig om du har åsikter om denna listan eller tips på något mer smart man kan göra för att förbättra sin off-page-SEO.

Svenska pingtjänster / pingsidor

Svenska pingtjänster / pingsidor

Nedan kommer en sammanställning av svenska pingtjänster som jag använder och kommer använda till framtida bloggar. Eftersom jag gör de flesta av mina bloggsidor i WordPress så kan jag använda mig av automatisk pingning vilket är väldigt bekvämt.

Manuella pingsidor:

Gratis blogg lista

De gratisbloggar jag rekommenderar

Dessa är bra bloggar att använda om man vill förbättra sin SEO på sina sidor. Jag håller just nu på att utvärdera hur det går och ska försöka se om jag kan märka av någon stor skillnad mellan dem i detta avseende. Jag går inte in på hur bra dessa bloggar är för just bloggning här eller några andra attribut som huruvida de innehåller reklam etc. Den informationen får ni hitta någon annanstans.

 

Bloggar för att förstärka SEO

Bloggar

Jag håller just nu på att undersöka effekten av att skapa upp ett antal bloggar på olika bloggtjänster där jag skriver relevanta texter om de hemsidor jag försöker förbättra SEO för. Jag ser dessa bloggar som en slags satellitsajter som jag hoppas ska få ganska bra effekt eftersom de också ligger på stora bloggnätverk där de redan automatiskt borde få lite trafik.

Som vanligt när det gäller SEO så krävs det en hel del jobb. Sökmotorerna älskar text, och texten skall vara unik samtidigt som den är väl formulerad och innehåller vettig information. Alltså handlar det i mångt och mycket om att vara en bra skrivare och samtidigt ha ett bra flyt när man skriver, för annars tar det för lång tid att publicera all den text som krävs. Alternativet att sälja ut den biten finns ju alltid och jag vet att det finns många bra företag som erbjuder denna typ av tjänster idag. För min del kanske detta kan bli aktuellt i framtiden, men tills vidare så vill jag ge det ett försök själv.

 Bloggportaler

För att de bloggar jag skapar ska få någon SEO-kraft så tänker jag registrera mig på ett antal bloggportaler där bloggar hamnar i kategorier och listor för att få besökare den vägen. Mer än så tänker jag nog inte göra med dessa bloggar, för någonstans måste jag ju först känna att det fungerar också.

Jag kommer i följande inlägg här på bloggen lista de olika gratis bloggtjänster som jag tänkt använda mig av, och jag kommer även lista de bloggportaler som används för att få besökare till mina bloggar. Sedan återstår bara att fylla bloggarna med intressant information.