Bolagsverket och Skatteverket

Det är underbart att ha fått namnet godkänt på bolaget. Vi var lite oroliga att vi skulle behöva tänka om, och min fantasi när det gäller sådana saker är inte den bästa. Det har blivit några vändor till banken nu för att sätta upp nödvändiga konton, fixa bankgiro, kort och internetbank. Nu verkar äntligen även detta vara ur världen. Ansökan om F-skatt är också inskickad, och vi hoppas få svar där inom någon vecka eller så. Jag hoppas att jag förstått allt rätt, men efter vad jag kunnas läsa mig till så ska bolaget ha F-skatt trots att jag fortfarande kommer vara anställt hos min nuvarande arbetsgivare eftersom det är ett aktiebolag som ska startas. Om det hade varit en enskild firma jag startat däremot skulle jag behövt ansöka om FA-skatt.

Verksamt.se är en väldigt praktisk tjänst måste jag säga. All registrering för företaget har skötts genom denna tjänst och det har gått väldigt smidigt.

Jag har de senaste veckorna fokuserat på att bygga så kallade satellitsajter med bra domännamn inom lämpliga områden för att driva trafik mellan mina olika webbsidor. Jag har också slutfört hemsidan för företaget samt de sidor jag tänkt ha som referenser för potentiella kunder. Många av satellitsajterna kommer länka till företagets webbplats för att ge denna bra SEO-länkkraft. Jag har många idéer på webbsystem som jag vill bygga inom olika områden, men jag är inte säker på var jag ska börja än. Tanken är dock att jag kommer kunna använda mig av mina satellitsajter för att få besökare till dessa webbsystem framöver och förhoppningsvis tycker några besökare att systemen är så bra att de vill bli medlemmar.

Nu ska jag börja lägga ut lite reklam via Adsense och något affiliatenätverk på vissa av satellitsajterna för att försöka få åtminstone lite intäkter från dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *