Kategoriarkiv: Nytt företag

Aktiebok och Aktiebrev

Idag har vi upptäckt att vi behöver föra aktiebok över aktiebolaget. Detta är uppenbarligen något som alla aktiebolag måste göra. En aktiebok innebär att man upprättar en förteckning över bolagets aktier och vem/vilka som äger dem. En aktiebok måste också sparas så länge som aktiebolaget är aktivt och minst 10 år efter det. Det verkar i sig inte vara några konstigheter, men det var tur att vi upptäckte det i tid, för det kan tydligen innebära fängelse i upp till ett år om man inte har fört aktiebok.

Vi läste också på om vad aktiebrev innebär. Ett aktiebrev kan begäras från en aktieägare och på brevet framgår vem som står som ägare till vissa av bolagets aktier.

Det är mycket nytt som dyker upp nu i uppstarten, men det är samtidigt kul att lära sig.

Bolagsverket och Skatteverket

Det är underbart att ha fått namnet godkänt på bolaget. Vi var lite oroliga att vi skulle behöva tänka om, och min fantasi när det gäller sådana saker är inte den bästa. Det har blivit några vändor till banken nu för att sätta upp nödvändiga konton, fixa bankgiro, kort och internetbank. Nu verkar äntligen även detta vara ur världen. Ansökan om F-skatt är också inskickad, och vi hoppas få svar där inom någon vecka eller så. Jag hoppas att jag förstått allt rätt, men efter vad jag kunnas läsa mig till så ska bolaget ha F-skatt trots att jag fortfarande kommer vara anställt hos min nuvarande arbetsgivare eftersom det är ett aktiebolag som ska startas. Om det hade varit en enskild firma jag startat däremot skulle jag behövt ansöka om FA-skatt.

Verksamt.se är en väldigt praktisk tjänst måste jag säga. All registrering för företaget har skötts genom denna tjänst och det har gått väldigt smidigt.

Jag har de senaste veckorna fokuserat på att bygga så kallade satellitsajter med bra domännamn inom lämpliga områden för att driva trafik mellan mina olika webbsidor. Jag har också slutfört hemsidan för företaget samt de sidor jag tänkt ha som referenser för potentiella kunder. Många av satellitsajterna kommer länka till företagets webbplats för att ge denna bra SEO-länkkraft. Jag har många idéer på webbsystem som jag vill bygga inom olika områden, men jag är inte säker på var jag ska börja än. Tanken är dock att jag kommer kunna använda mig av mina satellitsajter för att få besökare till dessa webbsystem framöver och förhoppningsvis tycker några besökare att systemen är så bra att de vill bli medlemmar.

Nu ska jag börja lägga ut lite reklam via Adsense och något affiliatenätverk på vissa av satellitsajterna för att försöka få åtminstone lite intäkter från dem.

Nytt företag inom webbutveckling

Hej!

Jag, tillsammans med min tjej, är precis i uppstarten med ett nytt företag inom webbutveckling och sökmotoroptimering. Vi kommer fortsatt vara anställda av våra nuvarande arbetsgivare, så vi kommer inte kunna lägga 100% på företaget till en början. Planen är dock att vi framöver ska kunna gå ner i arbetstid på våra respektive jobb och börja fokusera mer på vår egna verksamhet.

Med denna hemsida tänkte jag dela med mig av mina tankar och idéer inom Sökmotoroptimering (SEO), Internetmarknadsföring och webbutveckling i allmänhet. Jag kommer också skriva om de svårigheter och problem vi ställs inför som nya företagare. Jag tror det är bra att skriva ner sina idéer och hoppas att det ska bli kul att läsa detta i efterhand, när vi jobbar heltid med vårt bolag.

Jag kommer här skriva om de olika egna projekt jag drar igång, hur jag tänker marknadsföra mina projekt och även lite tips som jag hoppas kunna skrapa fram under resans gång. Jag kommer även försöka sammanställa vettig information som t.ex. länkkataloger som kan vara bra att lägga sina sidor i av SEO-skäl.

I framtiden hoppas jag att andra kommer vilja skriva på denna sidan som gästskribenter och att detta ska bli en artikelkatalog som man kan hitta mycket intressant information i.