10 enkla åtgärder för att förbättra din off page seo

Jag har tyckt att det varit ganska svårt att hitta konkreta åtgärder för att få upp sin så kallade link juice och hamna bättre i SERPen. Därför tänkte jag vara väldigt konkret i detta inlägg.

Nedan 10 åtgärder är enligt mig utmärkta för att få upp din så kallade link juice. Du ska inte göra för mycket av någon av dessa, utan lagom av varje del så kommer din hemsida synas bra i sökmotorerna.

 1. Lägg till din hemsida i ett antal länkarkiv/länkkataloger.
 2. Lägg till din hemsida i ett antal artikelkataloger.
 3. Byt länkar med relaterade hemsidor och bloggar.
 4. Skapa satellitsidor med egna domännamn. Helst skall dessa satellitsidor ligga på olika webbhotell med olika IP-adresser.
 5. Skapa bloggar på ett antal bloggnätverk och börja blogga om saker som är relaterade till din hemsida. Få in lite relevanta länkar den vägen.
 6. Sökmotoroptimera dina bloggar och satellitsidor genom att lägga till dem i bloggportaler, bloggtopplistor, länkarkiv och försök byta länkar med andra bloggar och hemsidor.
 7. Kommentera på bloggar och försök få in en länk till din hemsida eller till dina bloggar och satellitsidor i kommentaren.
 8. Var aktiv på stora forum. Speciellt inom den nisch som din hemsida handlar om.
 9. Använd pingtjänster när du skrivit något nytt på dina bloggar.
 10. Skapa Twitter och Facebook sidor som länkar till din hemsida och försök få dessa att få många likes/followers.

Tänk inte så mycket på om det är no-follow länkar eller inte. Det är ju trots allt människor du vill ha till din hemsida och inte sökrobotar.

Kontakta gärna mig om du har åsikter om denna listan eller tips på något mer smart man kan göra för att förbättra sin off-page-SEO.

En reaktion på ”10 enkla åtgärder för att förbättra din off page seo”

 1. Hej!

  Att söka efter gästböcker inom den genre man optimerar för är inte heller en dålig idé. Det är ett snabbt jobb att slänga ut 10-20 st gästboksinlägg och dessa accepteras ofta per automatik och har ingen nofollow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *