blogg

Använda bloggar för SEO

Nu har jag testat att använda bloggar för att förstärka min SEO till mina sidor. Detta har fungerat klart över förväntan.

Mitt upplägg har varit att skapa ungefär 5 bloggar för varje sida jag vill optimera och i dessa bloggar har jag skrivit blandade inlägg, men ibland har jag länkat på vissa sökord till mina sidor.

Det räcker dock inte att bara skapa upp en blogg utan du måste skriva regelbundet. Minst ett inlägg i månaden rekommenderar jag.  Du bör också se till att även dina bloggar har några länkar till dem. I början kan det räcka med att lägga till dem i några bloggtopplistor och länkkataloger, men tillslut kommer du vilja ha fler länkar på dem. Ett smidigt sätt är att kommentera på andra bloggar för att få länkar till din blogg. Du kan också skriva på relevanta forum och hemsidor.

Se min gratis blogg lista för att hitta bra bloggar att skapa konto på. Blogg123 kan jag speciellt rekommendera för SEO eftersom den kategoriserar bloggarna på ett smart sätt. Alla taggar hamnar också i ett taggmoln som gör att din blogg får ännu mer synlighet. Nackdelen med detta Bloggnätverk är att det inte har speciellt många aktiva bloggare ännu eftersom det är nytt.

Glöm inte att pinga dina bloggar och använd tjänster som Pusha för att se om du kan få upp populariteten för din blogg.

Har du lite fantasi kanske du kan fixa ett länkbete på nån blogg genom att skriva lite provocerande eller bara hitta på något roligt.

Tänk på att inte skapa för många nischade bloggar för då kommer du kunna använda samma bloggar vid ett senare tillfälle när du har en helt annan sida som du vill förstärka SEO på.

En reaktion på ”Använda bloggar för SEO”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *